Seminarji v GŠDTeme za seminarske naloge:

  1. Pomembnost drže
  2. Dihanje in pihanje 
  3. Artikulacija v baroku 
  4. Podpora

Rok za oddajo seminarskih nalog je 20. februar 2023, pošljite jih na seminar@flavta.com

Seminarska naloga mora imeti najmanj dve strani – velikost črk 12!

Nekaj najav…

  • Predstavitev nove zbirke 12 skladbic za flavto in klavir (F)Letna flavta avtoric flavtistke Agate Gojkošek in pianistke Zale Pušnik v sredo, 18. 1. 2023, ob 18:00 v Galeriji Velenje. Ponovitev koncerta: ponedeljek, 23.1. 2023, ob 19:00 v dvorani Glasbene šole “Risto Savin” Žalec. https://youtu.be/HHfynfAcDAw
  • Na zadnjem srečanju študijske skupine za flavto je bila ustanovljena skupina za baročno glasbo, v katero so se povezali slovenski učitelji flavte, ki se aktivno ukvarjajo z baročno glasbo in baročno prečno flavto. Koordinator skupine je Luka Mlejnik Železnik, v njej pa sodelujejo tudi Katarina Nagode, Tanja Jarc, Nevenka Tršan Hočevar in Doris Kodelja. V želji, da bi lahko svoje navdušenje in poglobljeno znanje o baročni glasbi in baročni flavti delili s celotno slovensko flavtistično skupnostjo, pa skupina za naslednje šolsko leto načrtuje dogodek z naslovom Baročna flavta, na katerem bomo skupaj raziskovali različne nacionalne sloge iz časa baroka. V sklopu enodnevne delavnice bodo člani skupine izvedli tudi koncert baročne glasbe na avtentičnih baročnih prečnih flavtah.
  • V nedeljo, 21. 4. 2024 (!!), bo v novih prostorih Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani (Palača Kazina, Kongresni trg 1, Ljubljana) koncert Slovenskega orkestra flavt. V orkester ste vabljeni vsi učitelji flavte, ki želite igrati! Vse informacije v zvezi s tem koncertom in pripravami nanj, bodo objavljene najkasneje do konca letošnjega januarja na https://www.flavta.com/slovenski-orkester-flavt/.


Seminar za flavto

prof. Eva-Nina Kozmus, Slovenija

13.-15. 1. 2023


Eva-Nina Kozmus je svoje glasbeno pot pričela v Glasbeni šoli Risto Savin Žalec. Mentorji njenega izobraževanja so bili Milena Lipovšek, Philippe Bernold, Julien Beaudiment, Claude Lefebvre, Gilles Cottin in José-Daniel Castellon. Je prvonagrajenka mnogih državnih in mednarodnih tekmovanj, kjer je med najodmevnejšimi zagotovo zmaga na prestižnem tekmovanju Evrovizijski mladi glasbenik 2010, na Dunaju. S samostojnimi in komornimi koncerti se je predstavila na mnogih festivalih po Evropi, v Rusiji ter Ameriki. Med drugim je posnela oddaje in koncerte za radio in televizijo RTV Slovenija, Arte, ZDF, 3sat… Kot solistka je nastopila z mnogimi orkestri, kot so Dunajski radijski simfonični orkester, Simfonični orkester Toleda, Orkester RTV Slovenija, Orkester filharmonije Sarajevo, Orkester slovenske filharmonije, Romunski radijski orkester, Berlinski mladi simfoniki, Simfonični orkester Liechtenstein, Orkester festivala Allegro Vivo, Zagrebški solisti in ostalimi, ter dirigenti, kot so Stefan Sanderling, En Shao, Toshihiro Yonezu, Cristian Orosanu, Florian Krumpöck, Cornelius Meister, Vladimir Spivakov, Bijan Khadem-Missagh… Kot solo flavtistka redno sodeluje z orkestri, kot so Operni orkester Lyon, Lyonski simfonični orkester, Simfonični orkester Bordeaux, Simfonični orkester Mulhouse, Orkester capitole de Toulouse, Operni orkester Toulon, Simfonični orkester Gran Teatre del Liceu v Barceloni, Gürzenich orkester Köln, Konzerthaus orkester Berlin, Oslo filharmonija. Trenutno je solo flavtistka Opernega orkestra Limoges v Franciji.


Rok za prijavo: 3. 1. 2023!

Kotizacija za udeležence na seminarju je 120 EUR

Pasivna udeležba za učence, dijake in študente je brezplačna (prijava je obvezna).

Prosimo, da kotizacijo poravnate na TRR: SI56 0110 0600 8357 058 (sklic: 99 291 305) in potrdilo o plačani kotizaciji pošljete do 3. 1. 2023 na naslov: GŠ Domžale, Ljubljanska 61, 1230 Domžale ali na seminar@flavta.com. Račun za plačilo kotizacije vam bomo izstavili po zaključku seminarja.

POTRDILA – 24 urni seminar ni objavljen v katalogu SSS, vendar v celoti ustreza standardom državne komisije za organizacijo stalnega strokovnega izobraževanja, zato bomo po izpeljavi seminarja zaprosili komisijo za ovrednotenje udeležbe z 1,5 točke za napredovanje učiteljev v nazive. Pogoji za pridobitev točk za napredovanje so: prijava na seminar, podpisana lista prisotnosti, plačilo kotizacije in seminarska naloga ali aktivna udeležba.

Lep pozdrav, Andreja Humar, ravnateljica Glasbene šole Domžale

INFORMACIJE: Glasbena šola Domžale, Ljubljanska 61, 1230 Domžale, Tel.: 01 724 14 19


Spoštovane kolegice in kolegi.

Na voljo je 20 aktivnih ur. Velja vrstni red prijav. Učitelji, ki bodo prijavili več svojih učencev/dijakov, naj jih razvrstijo, ker bo v primeru, da bo prijav preveč, najprej upoštevan/a tisti, ki bo prej napisan/a. V primeru premajhnega števila prijav, bo seminar odpovedan. Natančen razpored urnika bo objavljen na spletni strani www.flavta.com najkasneje do 9. 1. 2023.

Flutistically, Matej Zupan,  matej@zupan.com


PREDAVANJE

sobota, 14. 1. 2023, ob 17.30

ODNOS, kot pomembno orodje poučevanja

Gašper Lesar, psihoanalitični psihoterapevt in
Anja Lesar Podpečan, flavtistka in študentka psihoanalitične psihoterapije


KONCERT

sobota, 14. 1. 2023, ob 19.00

Eva-Nina Kozmus, flavta in Andreja Kosmač, klavir

Za udeležence seminarja je vstop prost, ostali 6 EUR / učenci-dijaki-študenti-upokojenci 4 EUR.

Vstopnice za koncert lahko rezervirate na seminar@flavta.com.


V času seminarja bodo prisotni mojstri iz glasbene trgovine FLAVTELJE (Daminelli Pietro Slovenija), 
ki bodo na voljo za manjša popravila flavt.


PRENOČIŠČA

Hotel AMBIENT, Domžale  tel: 08 200 20 00 ali 051 615 397 (15% popust za udeležence seminarja. Rezervirati morate na tel. št. ali na booking@ambienthotel.si (in ne preko internetnih posrednikov). Rezervacijo lahko za vas opravi tudi ustanova, na kateri delate (izstavili bodo e-račun).

AIRBNB.com

BOOKING.com